Bolu’da Karşıt Görüşlü İki Grup Kavga Etti

Bolu'da karşıt görüşlü iki grup kavga etti

Murat KÜÇÜK/ BOLU, (DHA)- BOLU'da, kentin en işlek caddesinde siyasi dergi dağıtan Komünist Partili gençler ile karşıt görüşlü bir grup arasında kavga çıktı. Tekme tokat birbirine giren iki gruba polis copla müdahale etti, 6 kişi gözaltına alındı.

Komünist Partisi İl Örgütü üyesi bir grup genç, İzzet Baysal Caddesi'ndeki parti binasının önünde vatandaşlara haftalık siyasi dergi dağıtmaya başladı. Manşetinde 'Gitsin Ama Yetmez' başlığı ile  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı bulunan derginin dağıtılmasına bazı kişiler tepki gösterdi. Bir kişi, dergiyi dağıtan partilinin yanına gidip elindeki gazeteye vurunca tartışma çıktı. Komünist Partisi İl Başkanı Davud Ergün, dergiyi dağıtmalarına engel olunmasına tepki gösterdi. Ergün, PKK'ya kendilerinin de karşı olduğunu, ülkelerini sevdiklerini, sadece siyasi bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Gerginliğin artması üzerine polise haber verildi.  Polis ekiplerinin gelmesine rağmen iki taraf arasında tartışmalar devam etti. Polisler, Komünist Partili gençleri caddeden uzaklaştırmak istedi. Gençlerin yürürken slogan atması üzerine diğer grup buna tepki gösterdi ve kavga çıktı. İki grup tekme tokat birbirine girdi.  Polis, copla müdahale ederek iki grubu ayırdı.

Aralarında Komünist Partisi İl Başkanı Davud Ergün'ün de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

(Tür: Yurt)