Mevlid Kandili

Peygamber Efendimizin doğumu karanlıkları aydınlığa çevirirken yeryüzünde zulmün ortadan kalkmasına, rahmetin ve bereketin gelmesine vesile olmuş, insanlığa rahmet ve güzellikler sunmuştur. Ümmeti olmakla iftihar ettiğimiz Efendimiz, insanlığa adaleti, merhameti, insafı, cömertliği, keremi, tevazuyu, imanı, ibadeti, ahlakı, sevgiyi ve saygıyı, kısaca insanı insan yapan değerleri öğretmiştir.

Mevlid Kandili, Hazreti Peygamberin yaşayışını, Hadis-i Şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Bu mübarek gecede Efendimizin güzel ahlakını, örnek hayatını ve eşsiz mücadelesini örnek almalı, insanlığın kurtuluş reçetesi olan ilahi prensiplerini hayatımıza hakim kılmak için çalışmalıyız. Bugün insanlığın içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtuluşun, tüm insanlığa örnek olarak gönderilen Peygamber Efendimizin yolundan ilerlemek olduğunu unutmamalıyız.

Mübarek gecenin, başta İslam coğrafyası olmak üzere bütün insanlığın içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtuluşuna vesile olması duası ile hayırlara vesile olmasını diliyor, İslam aleminin, ülkemizin ve Esnaf ve Sanatkarlarımızın Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum.”


                                                                                               Tahir Gayret 
                                                                                Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları 
                                                                                               Birliği Başkanı